Bel direct: 0341 491 271

IJzerwaren

Handgereedschap

Elektrisch gereedschap

Elektrische machines

E-gereedschap toebehoren

Bevestigings-materialen

Klimaatbeheersing

Werkkleding & PBM

Schoeisel

Beregening

Tuin & Park

Afrastering

Leidingsystemen

Elektra

Verlichting

Sanitair

Hang & Sluitwerk

Bouwmateriaal

Verf & benodigdheden

Lijmen, kitten & tapes

Logistiek & Transport

Ladders & trappen

Werkplaatsinrichting

In & om het huis

Seizoenartikelen

Diversen

Aanbiedingen

Alle kortingen

Home over ons

Kieft IJzerwaren / Gereedschap / Werkkleding B.V.

Goede service en vakkennis vinden wij erg belangrijk, wij streven ernaar om dat te waarborgen. Wij denken met u mee om een goede oplossing te realiseren.

Wij hebben ruim 19.000 artikelen op voorraad. Wij verkopen onder andere de welbekende merken zoals: AEG, ALBATROS, AXA, BONFIX, DUNLOP, DUTACK, FERM, FESTOOL, FISCHER, GARDENA, GEDORE, GRISPORT, HAVEP, HECHT, HEROCK, KNIPEX,  MANNESMANN, METABO, NEMEF, NOVUS, OSRAM, SNICKERS, SPAX en WOLF. Zie onze merkenpagina voor een totaaloverzicht

Ondanks het uitgebreide assortiment kan het gebeuren dat het product dat u zoekt er niet tussen zit, daarom hebben wij de mogelijkheid om speciale producten voor u te bestellen. Zo kunnen wij u alsnog van dienst zijn.

Wij zijn makkelijk bereikbaar en voor de winkel is een ruime parkeergelegenheid met 30 parkeerplaatsen. U bent van harte welkom in onze winkel!

 

De oorsprong van ons familiebedrijf:

Geschiedenis

't Was maar een eenvoudig boerderijtje waarin Harmen Kieft op 21 november 1900 met zijn gezin intrek nam. Harmen was boerenarbeider, hij had het niet breed want de lonen waren niet aan de hoge kant. Hoe eenvoudig het boerderijtje ook was, Harmen vond het een "hele zooi geld" dat hij er voor had moeten neerleggen. Als er dan ook nog een gezin met vijf opgroeiende kinderen moest worden onderhouden moest er hard worden gewerkt en zuinig worden geleefd.

Toen Harmen in 1900 het boerderijtje aan de Haarweg (thans Beulekampersteeg) kocht was hij al zeventien jaar getrouwd met Harmpje van den Brink, evenals Harmen van Puttense afkomst. In die tijd waren zes kinderen geboren: Gerritje (1884), Tijs (1886),  Wouter (1889), Windeld (1893), Geertje (1897) en Gerrit (1899). Geertje stierf ruim acht maanden na haar geboorte zodoende dat Harmen en Harmpje hun boerderijtje, genoemd "De Koster", met vijf kinderen betrokken. 

Harmen Stief in 1921 en het jongste kind, de hekkensluiter Gerrit (inmiddels meerjarig geworden) bleef bij moeder Harmpje op "De Koster" wonen. Gerrit trouwde in 1924 met Johanna van den Bosch en hun huwelijk werd met vijf kinderen gezegend: Harmpje (1926), Rijntje (1928), Harmen (1929), Hendrik (1934) en Gerritje (1940).

 

Sergeant

Gerrit Kieft wist van aanpakken en was goed bij de pinken. Dat bleek al toen hij zijn militaire dienstplicht vervulde. Welke eenvoudige boerenjongen uit Huinen bracht het in die tijd tot sergeant? Lang nadat Gerrit zijn sergeantsuniform weer voor zijn boerenkiel had verwisseld en het vaderland hem niet meer nodig had kon je merken dat Gerrit wat meer van de wereld had gezien dan alleen maar het Huinerkerkpad, dat naast het boerderijtje in de richting van Putten liep. Bepaalde trekken uit zijn diensttijd kenmerkten hem zijn leven lang: respect voor de overheid en nauwgezette plichtsbetrachting. 

Toen Gerrit in militaire dienst was moet hij al gedroomd hebben van een eigen zelfstandig bedrijfje. Om zelfstandig te worden kwam er heel wat kijken toen hij bij moeder Harmpje op "De Koster" terugkeerde. Het boerderijtje was maar klein er lag weinig land bij. Op de deel konden nauwelijks twee koeien staan. Hij zou voorlopig boerenknecht moeten blijven want met twee koeien op de deel, twee varkens in het aan de deel vastgebouwde hok, wat kippen en "n' krumel land" kon je nu eenmaal niet een gezin onderhouden. Vergroting was er niet bij, al lukte het hem om als eerste in de buurt een stukje "losse grond" van de jonker te huren. Het moest eerst nog ontgonnen worden. Het was een "gagelstukje" met ferme oerbanken in een stroet ten westen van het kerkpad dat in de richting van de boerderij Blarinkhorst liep. Het aanmaken kostte heel wat tijd, moeite, zweet en natte voeten en veel soulaas bood de landuitbreiding ook al niet. Datzelfde gold ook voor de kippen- en kuikenhouderij en later de eendenhouderij. Het bedrijf bleef te klein om zelfstandig te worden al bood het dan ook samen met de geit en de groentetuin een aanvullend inkomen op het loon als arbeider. 

 

Medeverkoper

In 1937 kwam Gerrit Doppenberg uit Horst bij Kieft met de vraag of hij wederverkoper zou willen worden voor zijn handel in gaas, draad, voerbakken, ijzerwaren en aanverwante artikelen waarin de boerenwereld behoefte bestond. Gerrit ziet er wel wat in en binnen korte tijd weet hij een klantenkring op te bouwen. De omzet neemt toe. Om de steeds groter wordende voorraad te kunnen opslaan moest gebruik worden gemaakt van het aan de deel gebouwde varkenshok. Korte tijd later is ook deze ruimte te klein en staat ook het bakhuis vol spullen. Dat geeft problemen in de zomer want vanouds is het gebruikelijk om 's zomers in het bakhuis te wonen. Om tegen de gewoonte in dan maar op de heerd te blijven wonen was ook al wat. Dat deed je niet en daarom woonde het gezin dan maar zolang op de deel. De zaken liepen ondertussen goed.

 

Oorlogstijd

Toen in de meidagen 1940 de Duitse vliegtuigen laag overkwamen werd de toekomst van het bedrijf onzeker. Het duude niet lang meer dat er schaarste in de voorraden optrad. Gerrit Kieft wist toch zijn klanten zo goed mogelijk te helpen. Vaak was dat met tweede-hands spullen. Bij Kieft kon je vaak krijgen wat in het algemeen in de winkels niet meer te koop was. Zelfs richtte hij voor de buurt een bibliotheekje op. Bij de razzia op 1 oktober 1944 ontsprong Gerrit Kieft de dans. In de kerk waren de mannen gewaarschuwd en ook Gerrit was vlug naar huis vertrokken. Veel mannen, die de kerk verlieten vielen in handen van de Duitsers, maar Gerrit had geluk. Hij wist het huis van een familielid aan de Oude Nijkerkerweg te bereiken. Daar verscheen een patrouille moffen. Gerrit vertelde hen dat hij sergeant was geweest in Nederlandse leger en legde de Duitsers uit dat hij ook wel verstand van geweren had. Al pratende wist hij de Duitsers zover te brengen dat ze hem zelfs een geweer overhandigden om te zien hoe het werkte... Na de Duitsers nog wat eieren te hebben toegestopt vergaten ze Gerrit mee te nemen en wezen ze hem zelfs de weg hoe hij zonder moeilijkheden thuis kon komen.

 

Bevrijding

Hoewel er intussen een schuur was bijgebouwd, bleef het toch allemaal te klein voor de handel. Omdat bouwmaterialen schaars waren was het voorlopig niet mogelijk grote investeringen te doen. In het begin van de jaren vijftig overlegde hij met wethouder Klaas Bos over wat hem te doen stond. Klaas Bos raadde sterk af om weer allerlei "puusten" bij te bouwen. De zaak liep goed en waarom aan de overkant van de weg niet een woonhuis met winkel bouwen? 

Het was in die tijd geen makkelijke zaak om rijksgoedkeuring daarvoor te kijgen. Een bouwaanvraag werd ingediend en in 1955 verleenden de burgemeester en wethouders hem eindelijk vergunning voor het woon- en winkelhuis. Omdat van het uibreidingsplan werd afgeweken moest nog goedkeuring komen van Gedeputeerde Staten. In oktober 1955 schreven Gedeputeerde Staten een brief waarom Gerrit Kieft zijn bedrijf niet zou willen stichten aan de Voorthuizerstraat waar al een zekere concentratie van buurtvoorzieningen aanwezig was. Een delegatie uit Gedeputeerde Staten ging met Gerrit Kieft daarover praten en Kieft ging akkoord met hun voorstel. In februari 1956 werd de bouwvergunning verleend voor een woon- en winkelhuis aan de Voorthuizerstraat en prompt keurden Gedeputeerde Staten dat besluit goed. In november 1956 was het bouwplan uitgevoerd en verhuisde Gerrit Kieft naar de Voorthuizerstraat. 

 

Markt

Van de vijf kinderen waren er inmiddels drie getrouwd. Twee kinderen, Hendrik en Gerritje, verhuisden mee naar de Voorthuizerstraat. Hendrik zou zijn vader opvolgen, sinds 1953 was hij al met vader meegegaan bij het venten, eerst met paard en wagen, later met de tractor en aanhangwagen en weer later met de vrachtauto. Daarmee werd ook op de Puttense weekmarkt een standplaats ingenomen. Hendrik trouwde in 1959 met Klazina van Zevenbergen. Twee jaar later overleed vader Gerrit Kieft. Hedrik zette het bedrijf voort en de zaak bleef goed lopen. In 1966 en 1974 werd de winkel vergroot. Omdat de winkel steeds meer tijd in beslag nam werd na 1981 geen standplaats meer op de markt ingenomen. In 1976 was de zoon van Hendrik, Gerrit (Gert) Kieft, ook in de zaak gekomen. Gert Kieft legde zich vooral toe op de verkoop van machines, gereedschappen en ijzerwaren. Het zelfstandig zijn zit de Kieften in het bloed en in 1981 nam zoon Gert de zaak, wat betreft de machines, gereedschappen en ijzerwaren over van zijn vader. In 1983 trouwde hij met Jacqueline van Kempen uit Zeeland. Vader Hendrik bleef huishoudelijke artikelen verkopen. In 1986 kwam dochter Ria in de zaak van haar vader die de zaak later heeft overgenomen van haar vader.

 

4e Generatie

80 jaar na de start van het familiebedrijf heeft de vierde generatie het bedrijf overgenomen. Op 01-01-2017 hebben Jacco van de Werfhorst en Carolien van de Werfhorst-Kieft het bedrijf overgenomen van Gert en Jacqueline Kieft. Het bedrijfje dat Gerrit Kieft in 1937 begon - ruim 80 jaar geleden - groeide uit tot twee afzonderlijke familiebedrijven. Een werkelijkheid, die de droom van Gerrit ver te boven is gegaan. Zoon Hendrik (inmiddels grootopa Kieft) zou zeggen: "Meer zegen dan indertijd op "De Koster" werd verwacht. Bij die zegen past grote dankbaarheid. En Wie zou je daarvoor meer danken dan God, die alle leven leidt?".

Snelle levering Zeer uitgebreid assortiment Gratis verzending boven de € 100,- * 4.8

Niet gevonden wat je zocht?

Of laat ons voor je zoeken 0341 - 49 12 71

Volg ons op:

Webdevelopment: Haagen Web & App

Deze site gebruik cookies

Accepteren

Bekijk welke cookies wij gebruiken.